Блог

Ванадинит

Ванадинитът е превъзходен за хора, които имат проблеми с възприемането на собствената си физика. Притежава силна връзка с разположената под стъпалата чакра на земното тяло. Заземява душата във физическо тяло и спомага да се чувствате комфортно в материалния свят. Той предпазва от разпиляване на енергията и Ви учи как да я съхранявате на физическо ниво. Камъкът е добро помощно средство при медитация. Изключващ натрапчивите мисли, той може да улесни достигането до състояние, неограничено от разума, или да насочи преднамерено съзнанието към психическо проникновение. Камъкът има силата да отваря вътрешен канал в тялото, за да получи приток на универсална енергия. Тя подрежда чакрите и води висшия Аз във физическото тяло, като спомага за достигането на дълбок вътрешен мир. Помага за формулирането и преследването на целите, премахва негативните мисли, позволява на интуицията и рационалния ум да се обединят в един водещ вътрешен глас. Камъкът има полезното свойство да предотвратява преразхода. Поставете го в ъгъла на богатството в дома си или сложете едно малко парченце в портмонето си за да се предпазите от излишни харчове. 

Лечебни свойства:

Ванадинитът е камък, известен с това, че улеснява и разширява умствения процес, като същевременно насърчава действието и производството. Това е перфектен кристал за дълги часове работа, учене или упражнения. Този камък активира долните три чакри, давайки на човек повишен фокус и решителност да види дълго търсените проекти да бъдат завършени. Ванадинитът също така активира третото око и позволява ясна мисъл и търпение по време на тези дълги проекти или тренировки. Подпомага процеса на дишане,  влияе на хроничната преумора и проблемите, свързани с пикочния мехур.

Чакри: 

  • Трето око;

  • Слънчев сплит;

  • Сакрален;

  • Корен.

Сдвояване на кристали:

Ванадинитът се хармонизира добре с други кристали, за да подобри своите вибрации. Когато работим върху укрепването на нашата сакрална чакра, се препоръчва използването на Карнеол  в комбинация с Ванадинит. Използването Лапис (Лазурит) ще помогне за отваряне и отключване на способностите на третото око, свързвайки ума със земята.

Ако харесвате този минерал, може да разгледате кземплярите му ТУК:

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

X