Блог

Арагонит: Значение, лечебни свойства и ползи

Арагонитът е минерал, съставен от калциев карбонат. Обикновено се образува в отлаганията на горещи извори или сталактити и се намира в безцветни орторомбични призми. Може да се намери и в черупките на мекотели. Арагонитът е 3-4 по скалата за твърдост на Моос. Значението му е стабилност, истина и възприятие. 

Лечебни свойства: 

Връзката на Арагонита с природата е дълбока. За тези, които са се реели твърде дълго в духовното пространство или за тези, които са загубили връзката си със света, този камък Ви държи изправени и Ви прави стабилни. Той е страхотен за стопяване на емоционалната умора и пренапрегнатия гняв, който се задържа в тялото, като носи баланс и спокойствие. Когато премахнем продължителните фактори на стреса, откриваме, че тялото ни следва нашият пример. Вече ще можете да спите по-добре, облекчава главоболието от напрежение и отпуска мускулите. Освен това е жив подхранващ камък, който може да донесе топлина на крайниците – идеален за тези, които винаги се чувстват затворени в студа. Като събужда тези коренни чакри, той надгражда енергия, жизненост и насърчава тялото да се лекува по-бързо. Твърди се, че Арагонитът е наслада, защото помага на тялото да се справи с увреждането на нервите, които нарушават естествения Ви поток и хармония. 

Зодия: 

Арагонитът е свързан със зодиакалния знак Козирог. Трудолюбиви, лоялни и непоклатими, Козирозите имат толкова много добро за себе си. Тъй като самите те са земен знак, съвсем естествено е камъкът Арагонит да им пасне страхотно. Козирозите са амбициозни и Арагонитът им помага да насочат тази амбиция и да изяснят фокуса си. 

Подравняване на чакрите:

Често може да се окажем „извън равновесие“ или „извън центъра“, поради това, че нашите чакри са неправилно подредени. Изберете любимата си медитация за прочистване на чакрите и поставете Вашето парче Aрагонит върху най-изместената чакра. Отпуснете цялото си тяло и изчистете всички мисли, които може да се задържат в ума ви. Отделете това време за себе си и позволете на интуицията си да идентифицира и да се разтвори навсякъде, където може да се помещава негативността. Многократното правене на това ще увеличи силата на чакрата Ви и ще Ви помогне да избегнете всякакви бъдещи несъответствия.

Заключение: 

Арагонитът е чудесен камък за личностно израстване и неговата земна лечителска енергия е полезна по време на медитация. Понякога, когато се чувствате тревожни или мислите Ви се движат необуздано, това е защото не сте заземени и не присъствате в “тук и сега”. Арагонитът отнема цялата тази излишна енергия и я преобразува в положителна насока. Всеки път, когато почувствате надигащата се вълна от безпокойство, седнете с камъка в тиха медитация и си представете как чистата светлина се излива, докато не почувствате тази промяна в енергията.

Ако искате да се сдобиете с този тип минерал, може да разгледате ТУК.

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

X