Блог

Авантюрин – минерала на позитивната енергия

Свойства:

Авантюринът е камък, който ни дарява с позитивно мислене, като увеличава на просперитета, притежава силна връзка с царството на девите и се използва за създаване на мрежа в градини или къщи срещу геопатогенните зони. Носеният Авантюрин абсорбира електромагнитното замърсяване. Залепен за мобилен телефон, той предпазва от неговите излъчвания. Обезврежда негативните ситуации и ги преобръща. Психологически той укрепва лидерските качества и решимостта, увеличава съпричастността и съчувствието, също окуражава постоянството. Може да Ви върне в миналото, за да откриете източника на неразположението, ако притежавате такова. Носи облекчение при заекване и силни неврози, като показва дълбоките причини за тези състояния, също така стабилизира ума, стимулира възприятието и засилва креативността. Открива алтернативни възможности, особено ако са представени от други хора. Този кристал свързва интелектуалното с емоционалното тяло, успокоява гнева и раздразнението, като стимулира емоционалното възстановяване и дава възможност да живееш със сърцето си.

Физически Авантюринът повишава чувството за доброта. Регулира растежа от раждането до седмата година, балансира мъжко-женската енергия и благоприятства възстановяването на сърцето. В духовно отношение предпазва сърдечната чакра, като пази енергията й от психичен вампиризъм. 

Лечебни свойства:

Авантюринът се отразява добре на тимуса, съединителната тъкан и нервната система. Уравновесява кръвното наляга и стимулира метаболизма, понижава холестерола и предотвратява атеросклероза и сърдечни удари. Има противовъзпалителен ефект, намалява кожни обриви, алергии и успокоява очите. Той лекува надбъбречната жлеза, белите дробове, синусите и сърцето, мускулната и урогениталната системата. Като тинктура облекчава кожни проблеми. 

Енергия: 

Зеленият Авантюрин дава сила, увереност, смелост и щастие. Възобновява оптимизма за живота и ни подтиква да предприемем действия, за да придобием това, което искаме в този свят. Този камък кара човек да излезе от зоната си на комфорт и да поеме нови възможности. Позволете на този камък да Ви отведе на приключение и да Ви помогне да израснете като човек. Зеленият Авантюрин е тук, за да поддържа емоционалното Ви  тяло спокойно, когато опитвате неща, за които може да Ви е страх в началото. Тези нервни пеперуди в стомаха ще бъдат заменени от вечно горящ огън, който е нетърпелив да изгори. Този кристал е тук, за да Ви помогне да се наслаждавате на живота, докато споделяте енергията и преживяванията си с най-близките си хора.  

Зодия:

Подходящ за зодия Дева, Овен и Лъв

Чакра:

Предпазва сърдечната чакра.

Твърдост: 

7 по скалата на Моос.

Може да разгледате нашите видове Авантюрин ТУК.

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

X