Блог

Какви са свойствата на черният Турмалин?

Черният Турмалин е камък на закрилата, който предпазва човек от психически атаки. Притежава силата да преобразува отрицателната енергия в положителна. Той ни изолира от електромагнитното поле. Може да се носи в чанта, джоб или като бижу, за да Ви пази навсякъде. Макар да изглежда лишен от всякакъв цвят, той е изключително мощен камък за тези, които искат да носят постоянно наметало за защита. Той ефективно помага на носителя да се освободи от тъмни чувства, превръщайки тези тревожни вибрации в положително завъртане, което подхранва душата.  Мнозина вярват, че свойствата на камъка го правят изключително мощен, и че може да добави много ползи за здравето и благосъстоянието на човека. Черният Турмалин е създаден от земята и всяко парче е уникално!

За какво ни помага?

Твърди се, че камъкът помага за повишаване на физическата жизненост и енергийните нива като им влияе да функционират на по-добре. Смята се, че черният Турмалин е добър заместител на стреса и напрежението. Той помага на своя носител да гледа на света по-обективно, давайки му по-ясни и по-рационални мисли. Кристалните лечители виждат този минерал като такъв, който може да вдъхне положително отношение, независимо от обстоятелствата, както и да стимулира чувството за алтруизъм. Смята се също, че помага в практическото творчество на тези, които чувстват творчески спад. 

Как да пречистим камъка?

Въпреки че често се използва на практика, за да успокои ума, тялото и душата си, всяка употреба може да изложи камъка на енергии, които може да са неправилно подредени. За тези, които вярват, че кристалите действат на енергийно ниво и изпращат естествени вибрации в заобикалящата ги среда, почистването на черен Турмалин е ключово, тъй като помага на кристалите да се презаредят и да го възстановят в естественото му състояние.

Чакра

Черният Турмалин е дълбоко свързан с основните чакри, които ви помагат да се чувствате сигурни. Когато вашите коренни чакри са прекрасно балансирани и под контрол, това Ви дава дълбоко вкоренено самочувствие. Ще можете да прегърнете това, което сте, да кажете истината си и да поемете по собствения си път към духовно удовлетворение. 

Зодия

Подходящ за носене от всички зодии.

Може да разгледате някои от нашите Турмалини ТУК.

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

X