Блог

Галенит – оловният блясък на минералите

Галенит

Галенитът , наричан още оловен блясък , е естествената минерална форма на оловен сулфид (PbS). Това е най-важната оловна руда и важен източник на сребро.

Галенитът е един от най-разпространените и широко разпространени сулфидни минерали . Той кристализира в кубична кристална система, често показваща октаедрични форми. Често се свързва с минералите сфалерит , калцит и флуорит.

Смисъл и енергия

Галенитът е един от най-силните заземяващи камъни, за които знаем, и го препоръчваме на всеки, който непрекъснато работи за постигане на целите си. Нашата коренна чакра става отворена и активирана, когато работим с минерала, което ни позволява напълно да се заземим на земята. Физически този камък е много плътен и тежък, което имитира вибрациите, които излъчва Галенита. Енергията, която човек усеща при работа с този камък е много силна и помага за презареждане на вътрешната ви „батерия“. Осигурява така необходимата енергия за извършване на дълги и предизвикателни задачи. Предлагаме да поставите този камък на всяко работно място, офис, зала за медитация или упражнения. Галенита ще зареди обстановката с положителна енергия, която да тласне към действие.

Галенитът е камъкът на хармонията, внасящ равновесие на всички нива и хармонизиращ физическото,ефирното и спиритуалното измерение. Той е заземяващ камък задържащ и балансиращ. Помага на холистичното лечение. Кристалът насърчава задълбочаването на изследването и процеса на експериментиране. Отваря разума, разширява кръгозора и разсейва самоналаганите ограничаващи убеждения от миналото.

Препоръчваме минерала за тези дълги дълбоки медитативни сесии. Този камък ще осигури необходимата енергия за пълно отпускане, както и ще предложи повече от достатъчно жизнена сила за тези преживявания. Предлагаме да поставите едно парче директно пред вас, когато медитирате, и да си представите как цялата енергия в стаята се изцежда в куба. Поставете намеренията си в този куб заедно с цялата тази новооткрита енергия. Когато приключите с медитацията, не забравяйте да носите този камък със себе си всеки ден занапред. Този малък кристал съдържа изобилие от енергия, както и вашите „супер заредени“ намерения и желания.

Емоционални лечебни свойства

Галенита намалява емоционалните свръхреакции и ни помага да се държим по-разумно. Той е силен защитник  за всеки, който е завладян от негативни енергии. Дава сила, смелост и твърдост, за да се изправим лице в лице с трудни неща. Галенита ни приканва да поемем повече лична отговорност към себе си и да внимаваме с всеки, който се опитва да ни диктува какво да мислим или как да се чувстваме. Също така ни напомня, че имаме здрав ум и добро сърце, способно да си прави изводите. Помага ни да се чувстваме по-комфортно със сложността и да сме по-склонни да задаваме въпроси. Той е отличен съюзник, когато искаме да извършим задълбочена лична работа, изследвайки багажа и проблемите си. Галенита ни помага да разберем дали нашите „истории“ за себе си, нашето минало и другите са истина или не. Ако не са верни, този кристал ни помага да освободим тези остарели лъжи с лекота. Помага ни също да възвърнем истинската си сила и да дадем приоритет на собствената си грижа.

Ако харесвате този минерал, вижте го ТУК.

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X