Блог

6 лечебни кристала, подходящи за всеки

Лечението с кристали може да бъде от полза за живота ни по много начини.

   1. Аметист

Аметистът е духовен камък, който се свързва с чакрите на короната и третото око. Той свързва с вселената и духовните сфери, като същевременно насърчава духовното развитие.

Вибрира с висока честота, което може да стимулира формирането на памет. Аметистът има и успокояващ ефект, който може да подобри съня Ви и да Ви помогне да останете присъстващи по време на медитация.

Освен това е чудесен кристал, ако се чувствате стресирани, неуравновесени или нямате контрол над живота си. Предпазва от негативизъм и помага за емоционалния баланс, което улеснява устояването на навиците.

   

2. Кварц

Кварц от Мароко 7x4x2,5см.

Kварцът е известен като главния лечител. Работейки през коронната чакра , този скъпоценен камък внася баланс и хармония в останалите шест чакри.

Интересна особеност е, че може да бъде програмиран за всичко. Това свойство го прави универсален кристал, който може да се използва за почти всяка цел.

Засилва енергията и на други кристали. Това свойство може да направи останалата част от Вашата кристална колекция по-ефективна.

Неговата мощна енергия изчиства ума Ви от разсейванията, така че да можете да се съсредоточите върху намерението си. Смята се, че подобрява паметта.

   

3. Розов кварц

Розовият кварц е кристал, свързан с любов, състрадание и вътрешен мир. Това е прекрасен камък за подобряване на Вашите съществуващи взаимоотношения. Може дори да Ви помогне да намерите нова любов!

Най-важното е, че подобрява чувството за самоуважение и любов към себе си. Като лекува сърдечната чакра, освобождава гнева, който може да таите, което е от съществено значение за разбирането на истинската стойност.

Освен това връзката на розовия кварц със сърдечната чакра може да освободи неприязъна, която може да изпитвате към другите. Тези чувства могат да попречат на отношенията Ви.

Това е подкрепящ камък, който носи вътрешен мир и комфорт, което може да помогне в трудни моменти.

 4. Цитрин


Дърво от розов кварц с листа от цитрин

Цитринът е положителен кристал, който е мощна възможност за проявление. Той е особено ефективен за манифестиране на пари – и понякога се нарича „камъкът на щастливия търговец“.

Основната причина, поради която цитринът е ефективен за привличане на изобилие, е, че насърчава позитивното мислене. Без позитивност и вяра в себе си, ограничаващите вярвания ще попречат на процеса на проявление. Цитринът също така Ви помага да спрете да се тревожите и да разберете своята стойност, което е жизненоважно за успеха.

Освен изобилието, способността на цитрина да балансира слънчевия сплит може да подобри Вашите енергийни нива, увереност и щастие. Така че, ако се чувствате летаргични или нещастни, цитринът е един от най-добрите камъни, които да държите наблизо.

5. Тигрово око

Гривна от Тигрово око

Тигровото око е огнен кристал, който се свързва със смелост, съсредоточеност и самоувереност. Тези свойства го правят брилянтен кристал, който да държите наблизо по време на предизвикателен проект или когато вземате трудно решение.

В допълнение, връзката на Тигровото око със сакралната чакра може да стимулира креативността, която често е от съществено значение за постигане на амбициозни цели.

Тигровото око също е балансиращ кристал. Комбинира слънчева и земна енергия, което Ви държи здраво заземени и фокусирани. Освен това може да балансира енергията ин-ян, което помага за емоционалния баланс и улеснява разбирането на гледните точки на другите хора.

6. Лапис лазули

Гривна от Лапис (Лазурит)

Като камък за гърлената чакра, Лапис лазули Ви помага да изразите мислите си, вместо да ги държите скрити. Освен това Ви учи да се доверявате на интуицията си и да общувате честно.

Честността и искреността са две от най-ценните черти на приятеля, което е една от причините на минерала да бъде известен като „Камъка на приятелството“. Допълнително предимство е, че насърчава спокойствието по време на спор, което Ви помага да изразите ясно чувствата си.

Връзката на този камък с Третото око осигурява друг набор от лечебни свойства. Например, способността му да отваря тази чакра може да помогне при интелектуални занимания.

 

!Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X