Блог

История, свойства и ползи от минерала Яспис

История: 

Ясписът е известен като камък на грижовността. Древните хора са смятали камъка за свещен, като помощник за физическа и духовна защита – естествен лечебен камък, който се равнява на смелост и мъдрост. Някога е бил талисман за войните и е носен като източник на закрила. В древен Египет е бил свързан с плодородието, тъй като е бил наречен „оплождащата кръв на майката Изида“.

pastedGraphic.png

Свойства:

Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Напомня на хората да си помагат един на друг, подрежда чакрите и може да бъде използван за тяхното изобразяване. Този камък стимулира шаманските видения и възстановяването на сънища. Осигурява защита и заземява енергиите и тялото, абсорбира негативната енергия и прочиства, и подрежда чакрите спрямо аурата. Уравновесява Ин и Ян и хармонизира физическото и емоционалното тяло с ефирния свят. Премахва електромагнитното поле и другите замърсявания в околното пространство, включително радиацията и помага при търсенето на вода. В психологично отношение Ясписът носи решителност във всички начинания, като внася кураж да навлезете агресивно в проблемите и насърчава почтеността. Този камък Ви подкрепя на неизбежен конфликт. В физическо отношение удължава сексуалното удоволствие. Помага по време на продължително боледуване, като презарежда тялото с енергия.

Лечебни свойства:

Ясписът поддържа кръвообращението, храносмилателните и половите органи. Балансира минералното съдържание в тялото. Помага за облекчаване на стреса, преодоляване на агресията и емоционалната издръжливост. Повдига духа на творческите Ви умения. Ефикасността на Ясписа  може да зависи от това колко сте настроени към камъка, така че си струва да отделите време, за да влеете избрания от Вас камък със собствените си мисли, надежди и мечти. Той ще поеме Вашите страхове и притеснения, ако сте готови да ги оставите и вярвате, че нямате нужда от тях.

pastedGraphic_1.png

Техника за заземяване:

Добра техника за заземяване е да държите своя Яспис в едната ръка и да притискате пръстите си към него, докато го обръщате в дланта си, за да поемете наистина повърхността и контурите на камъка – оставяйки тези усещания да ви свържат непоклатимо с тук и сега. Това е добър начин да преразгледате идеите, към които може би сте подходили с разпръснато чувство за идентичност или съмнение в миналото, както и средство, чрез което наистина да позволите на най-добрите енергии на този камък да Ви дойдат на помощ, когато имате нужда от него.

Ако харесвате Ясписа, може да го разгледате ТУК.

Предоставената информация не е предназначена за замяна на лекарска консултация или заместване на медицинска помощ.

X